Szuflady
Szuflady do podgrzewania to wygodne i funkcjonalne rozwiązanie dostosowane do zabudowanych kuchni. Pozwalają błyskawicznie i ekonomicznie (zużycie energii elektrycznej jest minimalne) podgrzać posiłek, utrzymać jego temperaturę, ocieplić talerze, czy rozmrozić produkty spożywcze. Temperaturę pracy urządzenia można regulować w zależności od tego w jakim trybie ma pracować podgrzewarka. Wiodący producenci sprzętu AGD - w tym m.in Bosch i Siemens wprowadzają na rynek nie tylko szuflady grzewcze przeznaczone do klasycznej zabudowy pod blatem, ale także modele przeznaczone do wbudowania w słupek.
Szuflady sprawdzą się przede wszystkim w małych kuchniach, w których nie jest potrzebny piekarnik. Ale warto rozważyć ich zainstalowanie także w większej, w pełni wyposażonej kuchni - zajmuje niewiele miejsca, a pomaga zaoszczędzić czas i energię elektryczną. Mimo niewielkich rozmiarów większość szuflad do podgrzewania dostosowana jest do obciążenia na poziomie nawet 25 kilogramów.